finally!!

Ikväll ska jag se Fifty Shades of Grey, något jag verkligen längtat efter då jag läst de två första böckerna för något år sedan!

Vad jag dock tycker är tråkigt är all kritik som filmen dragit med sig. På nyheterna hörde jag en ”relationsexpert” som sa att hon tyckte det var synd med en story som drar kvinnorna långt tillbaka i tiden pga att hon låter honom dominera henne. Jag tycker det är synd samtidigt som det är ett trångsynt och översiktligt sätt att se på det hela. Stora delar av boken består av detaljerade sexscener ja, men en ännu större del består av passionerad kärlek vars dragningskraft är så intim att man sitter på trådar genom hela boken. Otroligt mäktigt om ni frågar mig!

Berättelsen handlar inte om en ”betydligt äldre mäktig och rik man som styr över en liten flicka” (vad dem sa på nyheterna) utan två personer i 20-something-åldern som attraheras av varandra. Ja, Christian Greys preferenser i sängen tar henne med storm, men det är samtidigt något hon faktiskt vill göra (nästan ber efter), längtar efter, väldigt tydligt går igång på och dessutom njuter av.

Om man sedan läser bok två och inte bara ettan, så får man veta att det ligger så mycket bakom kontrollbehovet som Mr Grey besitter än vad många kanske tror när man ”dömer omslaget”. Och om man läser ännu lite till så får man reda på ännu mer (jag vill inte avslöja) som stärker argumentet att det inte bara är ännu en love story. Bara det att denna är lite mer spännande, annorlunda, öppen och intensiv.

Nog med det seriösa och vidare till det roliga! Först var jag väl lite besviken på Jamie Dornan eftersom jag föreställt mig en lite mer mystisk man med intensiv och oemotståndlig blick och jag tycker Dornan ser väldigt snäll och oskyldig ut vid first sight. Men desto mer trailers jag sett, ju mer nöjd är jag att han fick rollen. Vissa scener är blicken verkligen så skarp att det känns som den ska skära genom dataskärmen. Och att han ser bra ut kan man ju inte sticka under stolen med… Can’t wait! 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *