goals 2015

Mina nyårlöften för 2014 var ett jävla skämt. Jag delade upp alla mina nyårslöften i 4(5?) olika kategorier och varje kategori hade sedan ca 10 st löften, eller ”önskningar” som jag så fint kallade dem. Jag har ju så klart inte lyckat uppnå ens hälften av dem. Vad jag dock har lyckats väldigt bra med är saker på den personliga listan. Jag har blivit otroligt duktig på att skaka av negativ energi och jag lyfter knappt ett ögonbryn till folk som försöker trycka ner mig. Applåd till mig för det! Sedan lyckades jag även med att vara mer försiktig och selektiv när det kommer till vilka personen som får komma mig nära. Ni som finns i mitt liv är valda med omsorg.

I år är tanken att jag ska vara lite mer realistisk och kör på en vanlig hederlig lista med saker jag gärna skulle vilja utveckla. Jag får bli en superwoman ett år då jag inte har skola och jobb att tänka på.

DSC_0010 12

Lära mig fota bättre – haft en systemkamera i snart fem år, och till en början var jag duktig och aktiv och läste i manualen men sen gav jag upp. Nu ska jag sätta igång igen när jag fått en ny fräsch kamera.

Fortsätta utveckla och komma på idéer till bloggen – jag har verkligen en passion för att försöka komma på unika idéer till bloggen. Just nu får jag mycket inspiration från andra bloggare och sidor, men jag vill mer än gärna komma på något alldeles själv. Dock behöver ju varje kreativ person sin inspirationskälla 😉

Vara mer öppen för att pröva nya saker – det är alldeles för lätt i att fastna i vanesaker, just för att det är en vana. Nej, jag är redo att testa minst en ny frukost varje vecka och ha en annan sminkning då och då. Förändring i de små sakerna. Liten twist i den annars så upprepande vardagen.

Nå mina slutmål i skolan  – fan Felicia, det är EN termin kvar i skolan nu. 5 månader, och jag har 5 kurser kvar att avsluta. 4 av dem kurserna satsar jag på högsta betyg. I can do this!!

Hitta och få ett nytt jobb, alt skapa mig ett eget jobb – jobbsökandet är i fullgång! Vill allra helst jobba i en klädbutik men får jag inte den chansen är det bara att spela på mitt safe card: restaurang/café. Men om man verkligen vill något och man jobbar hårt för det så kommer det löna sig.

Fortsätta hålla i träningen och kosten – kosten är jag riktigt duktig på att hålla under vardagar, men träningen går lite sämre. Det viktigaste är dock att jag gör det på mina egna villkor.

Lära mig saker frivilligt, för att jag är intresserad och tycker det är kul. Vill speciellt läsa på mer inom politik, världsrelationer och om ekonomi/finans. Vill gärna veta hur aktier och fonder fungerar samtidigt som jag blir mer och mer intresserad av att läsa om världskonflikter från ett alternativt perspektiv och få upp ögonen för det.

Inte stå över äventyr för att jag är rädd eller tycker det är läskigt – ja, jag är en riktig mes ibland. Att stå på scen eller konfrontera folk har jag inga problem med, men att gå i en skog där jag vet att det finns farliga djur kan få mig att börja gnälla som en liten bebis. Detta måste jag ändra, speciellt när vi kommer till Aussie där det finns massor av farliga djur, så jag inte står över äventyr bara för att jag kanske möjligtvis råkar se en orm eller spindel. Om det är menat att jag ska dö av ett spindelbett så får det väl bli så då.

Bli blodgivare – hur kan jag inte vara blodgivare än? Jag tycker det är en skyldighet för oss som är friska att ge blod. Och jag ska absolut ta tag i det i år. Vet inte ens vilken blodgrupp jag tillhör, och jag är livrädd för nålar, men jag tror det kan vara bra att vänja sig vid lite nålar samtidigt som det går till en otroligt bra sak. Läste i Sydsvenskan idag att Skåne har brist på blod. Ut och ge blod – rädda liv!

Bli bättre på att laga mat – vet inte hur många år i rad detta har stått på min nyårslista. Något år måste det väl bli av? Har ambitionen att laga middag, från ett recept, minst 4 gånger i månaden. Pappa sa något om att börja med Linas matkasse och då blir det ju utmärkt!

Skänka mer pengar till välgörenhet – världsproblem har börjat intressera mig mer och mer med tiden, vilket även har lett till att jag blir mer och mer medveten om vad som händer och hur svårt vissa har det. Jag har därför bestämt mig för att gå med i Givesom (kan berätta mer om det för er som inte vet vad det är) och där skänka 45 kronor varje månad. Utöver det vill jag gärna ha ett fadderbarn via Unicef så man kan följa barnet när hen växer upp. Min familj har länge haft ett fadderbarn som vi fått se växa upp, men nu är han över 18 och får klara sig själv (vilket förhoppningsvis kommer fungera utmärkt då han fått en stabil uppväxt och utbildning med hjälp av oss).

Våga mer!! – jag tror att jag framstår som väldigt stark och modig i många fall, men helt ärligt så är jag asmesig och vågar knappt visa att jag tex fotar fast jag vet att många vet att jag har en blogg som jag fotar till. Förstår inte hur jag ens orkar bry mig om vad folk tänker? Jag antar att alla hånfulla kommentarer har borrat sig fast där inne och gjort mig osäker. 

2 thoughts on “goals 2015

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *