travel – NYC guide #2

Del #1 av New York-guiden kan ni läsa HÄR om ni missat det.
DSC_0221_Fotor
DSC_0052_Fotor

DSC_0192_Fotor

Where to eat 
Where to start är en uppenbar följdfråga på den. Ta vara på minsta lilla måltid säger jag bara. Totally worth some careful planing.

Frukost – Le pain quotidien och alla diner’s (finns lite överallt) som ni kan komma åt. Stirra er inte blinda på priserna, 1-2 dollar dyrare kan absolut vara värt det. Och se till att det är bordservering!

Brunch – Sarabeth’s är ett givet besök; Upper East Side, Madison Avenue eller 5th Avenue. Vi var på den på Upper East Side.
IMG_1022_Fotor
IMG_0944_Fotor IMG_0836_FotorLunch – Med en maffig brunch i magen och en stor middag ett par timmar bort skulle jag nog skippa den dyra lunchen och satsa på något litet. The big apple kryllar av bra alternativ. Pret á manger är ett exempel. Eller varför inte lyxa till det med chokladdoppade jordgubbar, en vältoppad froyo, en nybakad pretzel eller en god muffins istället? En sak är säker, man kommer aldrig vara hungrig.

Middag – Här hade man ju kunnat skriva en hel bibel. Spikat är en kväll i Little Italy, där finns ingen risk för besvikelse. Lokalt tips vi fick var Pomodoro Rosso – go there! Annars? Kolla vad som finns runt hörnan, och burgare går ju såklart alltid hem.

Övrigt – Whole Foods är absolut värt ett formellt besök. Gå in och stirra er blinda på hylla efter hylla med fräsch och nyttig mat, plocka på er era favoriter och duka upp en picknick i Central Park. Jamba Juice har alldeles deliciösa juicer och smoothies. Obs: ta en small eller regular. Large är, minst sagt, large.

Tips: Bordsservering går före snabbmatskassa alla dagar i veckan. Bidra till bättre ekonomisk situation för en fattig servitris; dricksa generöst!

IMG_0802_Fotor IMG_0657_Fotor

Where to party
Vi besökte 1OAK, PhD Rooftop och Finale. Rooftopklubben är ett måste! Annars har jag hört att Marquee och Lavo Brunch ska vara riktigt bra (om man nu har åldern inne). Trots att du redan är lång och säkert har världens hetaste partytopp, skippa skitsnacket och hoppa i ett riktigt partyfodral med ett par vassa klackar till – you’ll be surprised to see what a nice pair of heels can do.
Hör av er till mig om ni vill ha en grym promotor!

IMG_1019_Fotor

What else 
– Starbucks må vara uttjatat och overpriced, men det är något speciellt med att gå på New Yorks gator med en starbuckslatte i handen. Just do it!
– Trots man läst guideboken från pärm till pärm och fått massa tips från pojkvännens föräldrar som varit i njev jårk såå många gånger så är mitt absolut bästa och mest träffsäkra tips följande; prata med locals!! Ingen guidebok i världen kan säga vad som är trendigt just nu. Dessutom finns det inget trevligare än att prata med en äkta new york-bo, du är från sverige – everybody loves you.
– Det absolut viktigaste; fota varenda sekund av ditt liv de få timmar som du är på andra sidan atlanten. Tro mig, ingen är för cool för att fota sin nya shoppingpåse från Victoria’s Secret. Period.
– Åk inte på vintern. Vi var där i februari och det var fruktansvärt kallt. Vissa dagar kunde vi knappt vara ute utan att frysa ihjäl, ännu mindre ta bilder eller njuta. Åk någon gång mellan april och oktober så blir det säkert mer fab om det ens är möjligt.

IMG_0593_FotorDSC_0112 1_Fotor DSC_0146_FotorDSC_0070_Fotor
Have a safe trip you guys!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *