travel – NYC guide #1

Eftersom jag rest en del under 2014 och inte riktigt delat med mig av mina erfarenheter och tips tänker jag nu starta en liten reseguide ett par månader framöver. Jag är verkligen ingen expert men det är alltid kul att få lite personliga råd när man ska någonstans. Så ungefär var tredje vecka kommer en ny stad presenteras. Först ut är världens mittpunkt – New York. 

Staden som får dig att känna en puls du aldrig känt förut, platsen där du inser att det omöjliga är möjligt, stället där du tappar hakan gång på gång, fristaden där jantelagen inte existerar, the city där du kan känna dig som din absoluta favoritkaraktär i SATC. It’s time to grab that apple and make it yours.

DSC_0195_Fotor

Where to stay

Utbudet på hotellrum är oändligt. Var just du hamnar beror ju så klart lite på din budget. Vi bestämde oss för att vi ville lägga så lite pengar som möjligt på boende, för att få så mycket som möjligt över på shopping, nöjen och mat. Holiday Inn 57th street blev vår adress och det var absolut över förväntningarna. Inget fancy, men det var fräscht, personalen var trevlig och det var helt perfekt läge!

Jag skulle säga att strax söder om central park eller soho är där man ska bo. Bloggerskorna Fanny Lyckman och Lisa Olsson både på ett hotell vid namn The Standard Hotel som verkade helt underbart samt prisvärt (bilder här). Tips: banga extra kostnad för frukostbuffé som är samma varje dag; upptäck stadens oändliga utbud av otroliga frukostupplevelser istället. Tips två: för att få en bra överblick om kostnader, kolla expedia, trivago och liknande. För att hitta bland hotelljungeln är hotels.com till stor hjälp!

DSC_0083_FotorDSC_0046 1_Fotor
Where to shop

Heaven on earth stavas: Woodbury outlet. Paradiset stavas: S-O-H-O. New York känslan hittar du bäst på 5th Avenue, 57th Street och Broadway. Ta ut svängarna och åk till ett mall i New Jersey eller Brooklyn – mindre turister mer fynd.
Tips? Lägg 10 dollar extra på en privat minibuss som hämtar och lämnar dig utanför hotellet vid outletbesöket. Värt varenda krona.

DSC_0067 1_Fotor

IMG_0705_Fotor IMG_0741_Fotor IMG_0780_Fotor

What to see
Gossip girl fan? Du är i himlen. Det är inte fiction. Det finns på riktigt. Ta en dag på Upper East Side, ät froyo på the met steps, spana in st judes, ta en promenad förbi the palace, och missa för guds skull inte the empire hotel på Upper West Side!
Värt ett besök: Top of the rock, Grand Central, Brooklyn Bridge, Central Park, the River Walk, Soho, Times Square, Little Italy och om du promenerar överallt kommer du definitivt hitta sevärda platser du aldrig hört talas om.
Tips: gå minst ett kvarter på alla avenyer och nej, det är inte värt att åka upp i frihetsgudinnan; tursitfälla är definitionen.

DSC_0007 3_Fotor DSC_0029 3_Fotor DSC_0029 4_Fotor  DSC_0067 3_Fotor DSC_0071 1_FotorDSC_0061 1_Fotor DSC_0083 3_Fotor

Stay tuned för lite senare i veckan kommer part 2, där jag delar med mig om var man ska äta, var man ska festa och mina personliga tips! 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *