frågor&svar

Och så kom äntligen dagen med svaren på era frågor. Perfektionisten inom mig fick nämligen kalla fötter då jag egentligen skulle publicerat det förra veckan eftersom tanken var att jag skulle ta lite bilder till det jag svarat på, men när kameran dog efter första bilden så insåg jag att nej, det kommer inte bli bra, lika bra att få det gjort så får det bli bättre till nästa gång. Varje gång ni ställer frågor i kommentarsfältet brukar jag svara, så kolla där när ni ställer övriga frågor. xx


 

Jag och en kompis ska till stockholm en helg om några veckor och hade tänkt gå ut. Vart kommer man in som 18åringar och vilka är dina favorit klubbar? Jättebra och inspirerande blogg keep it up kram!
Som jag nämnt innan kan det vara lite knepigt som 18-åring i Stockholm på helgerna om man inte har rätt kontakter. Självklart kommer man in på alla barer och liknande med klubbarna har ofta 23 eller 25-årsgräns. Dock finns det 18-årsklubbar som tex Marquise, inte direkt min favoritklubb men skriv upp er på listan och kom innan 00.30 så ska det inte vara några problem. Annars skulle jag rekommendera en barrunda på söder, har själv inte gjort det men hade gärna velat testa! Treat och Taverna är också bra förställen; ett alternativ är wooken där det är mycket ungdomar och billigt men hört att det är rätt ”lökigt”. 

Har inga direkta favoritklubbar i Stockholm än, men har alltid haft roligt på Café Opera, Collage och f12 (sommarklubb). Vill gärna testa Solidaritet också! Mitt tips är att skriva upp sig på alla listor och testa komma in genom att vara i dörren vid 23, funkar ibland.

Skulle faktiskt kunna tänka mig att ha en liten stockholmsguide med mina favoriter, men det får bli längre fram!

718468_729_532_1

Vad tycker du om VRG som skola? Kram älskar din blogg!
Som skola är VRG riktigt bra. Utbildningen är på en toppnivå med väldigt engagerade elever och lärare. Ambitionerna är skyhöga och det är väldigt motiverande! Lokalerna är fräscha, maten är bra och ja, den är bra helt enkelt!

Vilka är dom snyggaste killarna i din skola?
Oh wow, har helt ärligt lagt vrg-killarna bakom mig och nu är ju dessutom de flesta yngre. Dock finns det en del söta små 98or som börjat nu men de är ju så små… De som är snyggast i min årskurs är history nu hihi 😉

Har du planer för höstlov, jullov, sportlov än?
Höstlovet ska jag jobba en del, förhoppningsvis festa en del, vila en del, hänga med kompisar en del och så ska jag skriva högskoleprovet. På jullovet ska jag såklart fira jul i skåne med min fina familj, förmodligen fira nyår i stockholm och sen jobba en del. Sportlovet kommer nog också bestå av en del jobb men hoppas på lite skidor i svenska fjällen… Inget alperna eller resor för mig nu. Har storslagna planer till sabbatsåren istället!

Vilken är din favoritresturang respektive favoritcafe i Stockholm när du ska äta med vänner?
Med tanke på att jag har bott här i två år nu är det nästan pinsamt att jag har så dålig koll som jag har… Man går liksom alltid till samma ställen vilket jag tycker är lite tråkigt. Men min favoritrestaurang är Italiano och ligger på hörnet Nybrogatan/Riddargatan och har gudomlig wild mushroom risotto. East har riktigt bra (och dyr) sushi med perfekt läge på Stureplan. Broken på Kungsgatan har bra, enkel och prisvärd mat. Skippa TGI Friday’s och Rice trots att det lätt blir standardvalet. Mitt favoritcafé är mitt jobb som ligger på St Eriksplan – Borgs Bageri på Karlbergsvägen 45. Italiano Bar på Birger Jarlsgatan är mysigt för kaffepausen, Snickarbacken 7 är otroligt personligt men samtidigt mysigt och bästa froyo-stället är utan tvekan Majito & Co på Mäster Samuelsgatan 10. Go there!

IMG_4741_FotorIMG_4356

 

Vad vill du göra efter gymnasiet?
Resa resa resa och resa! Upptäcka, träffa nya spännande människor, få nya perspektiv och så klart – hitta mig själv, vem jag är och var min plats är i livet. Sen ska jag självklart plugga vidare. Till vad återstår att se, men just nu lutar det åt statsvetenskap då jag vill jobba med EU eller FN.

Favoritbloggar? 
Svar: Lisa Olsson (lisaplace) är min absoluta favoritblogg! Sen gillar jag Martina Lindéns blogg skarpt också. Sarah Tjulander är en favorit sen flera år tillbaka. Isabella Löwengrip är en riktig förebild så henne gillar jag och sen tycker jag fortfarande är Kenza är bra. Det finns många duktiga bloggare nuförtiden och tappar alltid hakan åt Angelica Blicks blogg tex. Letar ständigt nya bloggar som är inspirerande så vet ni någon är det bara att slänga in en kommentar!

Vart får du din inspiration och motivation ifrån?
Bloggar och tumblr är bra inspirationskällor. Men helst bläddrar jag i en power-tidning, lyssnar på poddar och personliga historier, läser krönikor, spanar in framgångsrika människor och min personliga favorit – kolla på människor på stan. Bästa inspirationen!
Jag tycker att avundsjuka, vilja och längtan är den bästa motivationen. Är man avundsjuk på något som någon har eller har åstadkommit, ta reda på hur det har gått till och se till att göra något liknande. Motivation till skola grundar sig i mitt behov av att vara smart och duktig, motivation till jobbet beror på att jag vill vara självständig vilket egna pengar bidrar till.

Du säger alltid att du är kort, hur lång är du och tycker du att det är jobbigt att vara kort, önskar du att du vore längre?
Jag är 160cm lång, eller ja, egentligen 159,5 men man avrundar ju uppåt ;). Nej jag tycker inte det är så hemskt jobbigt. Jag kan ha höga klackar, alla killar är alltid längre och jag känner mig aldrig ”stor” eller så heller pga min längd. Men 5-6cm längre hade väl inte skadat pga att jag tycker jag ser hemsk ut i många snygga kläder som kräver lite längd, tex långa kappor. På bilden nedan är det väldigt tydligt hur kort jag är i jämförelse med mina syskon. 

IMG_3359

Favoritartister?
Menar du framträdanden? Musik? I så fall Miley Cyrus (gråter åt hennes förändring de senaste åren), Queen B of course, Ariana Grande, Molly Sandén, Ed Sheeran. Oh herregud jag är verkligen sämst på musik. Men alla Mileys album har bästa låttexterna tycker jag.

Ett av dina bästa minnen?
Oh wow, ska jag kunna välja ut ett? Bara tanken på att alla minnen jag har samlat på mig idag är min personlighet. Häftig känsla!

Vem är din favorit i årets Paradise hotel?
Svar: Har faktiskt valt att inte kolla på årets Paradise Hotel. Såg de två första avsnitten och sen jag bara neee, jag lär mig inget vettigt av detta så då slutade jag kolla. Störde mig dessutom otroligt mycket på alla som inte kan skillnaden på han och honom hehe.

Är det svårt med engelska spets och hur mycket engelska är det? Är vanliga lektioner också på engelska eller hur är det, och isåfall vilka lektioner är på engelska och vilka inte?
Svårt och svårt… Det är högt tempo och väldigt intensivt i både ettan och tvåan. Det är svårt om man har svårt för engelska, men annars är det ju samma som för de andra linjerna. Målet är att vi ska läsa 75% av lektionerna på engelska men ibland är det svårt pga lärare och scheman. Vilka lektioner man har på engelska beror på vilka lärare som är tillgängliga. Men vi har haft samhällskunskap 1 och 2, sociologi, religion, retorik, ledarskap, naturkunskap, historia och så klart alla tre engelskakurser på engelska. Matte, svenska, franska, idrott och några sam-kurser som psykologi och filosofi har vi haft på svenska.

Hur sminkar du dig till vardags?

Om jag ska till skolan, jobbet eller gå på stan på dagen har jag concealer (make up store), mineral foundation (bare minerals) i en hudnyans och sen markerar jag delar av ansiktet med ett mörkare puder (bare minerals), ibland lite rouge (estee lauder) i brun-korall nyans och mascara på överfransarna. Simple as that!
IMG_4330

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *