30 days off

iphonebilder mars 2014 -17


Dags för ett efterlängtat ämne!

Denna ”30 day challenge” som jag tjatat om så länge. I våras körde jag och min kompis 30 day challenge, trettio (okejdå, tjugoåtta) dagar i streck. Då hade vi reglerna inga snabba kolhydrater, onyttigheter, läsk, godis, snabbmat, feta yougurtar, sötade flingor osv osv i 30 (28) dagar utan uppehåll. Mest för utmaningens skull. Det gick! Men var det hållbart? Nja. Var det kul? Nej. Var det värt? Nja, inte riktigt. Så jag bestämde mig för att ändra reglerna lite och köra igen, man måste ju som sagt leva också!

Jag och några kompisar började då med 30 day challenge 2.0 – light edition (haha). Samma regler i grunden, fast tjugofyra sammanhängande timmar i veckan (tex fredag 21.00-lördag 21.00) är det fritt fram att trycka i sig vad man vill. Det funkar riktigt bra! Under veckan cravar man en del godheter, och jag kan lova att det smakar dubbelt så gott om det är efterlängtat.

Helt ärligt tycker jag varken att det är svårt eller jobbigt! I grund och botten består det hela bara av beslut, ett beslut att välja det ”nyttigare” alternativet, beslutet att ta fullkorn istället för vanligt, att kanske ta en sallad vid sidan om proteinet istället för ris, potatis osv. Det finns ju faktiskt bara två dagar i veckan som jag känner ett behov av att trycka i mig skit, och det är på helgen – så varför inte köra så?

Vi är inte superpetiga. Jag har tex honung i mitt te ibland, äter flingorna i skolan, har dressing på mina sallader osv. Det fuskas lite ibland också, men vad gör det om det händer varannan vecka liksom? Det är det stora hela som räknas. Och att man trivs och mår bra, så klart.

Jag har alltid tyckt att det är viktigt med något som blir en livsstil snarare än en tillfällig diet, och jag känner att jag har hittat rätt. Mat är superviktigt för att orka, glöm inte det! Man kan inte vara en superwoman utan energi 😉 

Har ni några frågor är ni mer än välkomna att ställa dem! 

4 thoughts on “30 days off

  1. Blev supertaggad till att prova detta nu! Ska försöka!! Men har du nått tips på hur man som student kan laga någon enkel mat till vardag då jag bor själv och ibland blir man lat och väljer att äta skräpmat istället för att laga mat själv. Vill inte det utan vill ha ordentlig mat varje dag men har alltid svårt att hitta något nyttigt att äta så jag varierar mellan typ fem hela tiden istället. Jag har helt enkelt inga enkla och bra recept i bakhuvudet, har du något tips på recept?

    1. Jag bor faktiskt också själv och det är extremt sällan jag äter skräpmat! Bott själv i över 2 år och jag har beställt pizza max en gång och mcdonalds har jag nog aldrig köpt. Jag tänker ofta billigt och enkelt för att jag inte ska ”låta bli” att laga mat. Jag äter mycket havregrynsgröt och mycket knäckebröd. Annars kan jag tipsa om alla frukt som är väldigt billigt, typ apelsin, äpple, banan osv är gott, billigt och nyttigt. Ägg är superbilligt, enkelt att göra och nyttigt och går att göra massor av saker av. Äter ofta omelett eller äggröra med grönsaker och kanske skinka eller liknande. Sen är det superenkelt att köpa typ frusen lax och frusen kycklingfile som håller länge, är relativt billigt, nyttigt och allt. Stek det och ha grönsaker eller bulgur, quinoa eller så till. Taco med fullkornstortilla är också en favorit. Köttfärssås med fullkornspasta! Bulgur med broccoli, majs, skinka och liknande! Wok med kyckling. Finns hur mycket gott som helst! Undvik bara snabba kolhydrater och halvfabrikat! Men vem har sagt att subway med fullkornsbröd och kycklingfile är onyttigt? Superbra alternativ om man inte orkar laga något. Hoppas du fick svar på din fråga!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *