att känna

Jag har funderat i ett par timmar på hur jag ska formulera mig på bästa sätt, och jag har fortfarande inte kommit fram till något så istället låter jag bara tankarna flyta på. Jag vet inte om jag fastnat på det som hannalicious skrev för ett par dagar sedan eller om det bara är vad jag själv känner. För jag känner alltid så jävla mycket och så jävla hårt. Jag önskar att jag kunde stänga av som alla andra verka kunna. Tänk att vara besviken på en vän, familjemedlem, kille eller liknande utan att behöva visa det för den. Hur gör ni? Är ni lyckliga? Och frågan är om det är något man föds till eller något man kan öva upp?

Det känns som om jag sitter fast i ett nät. Ett när fyllt med känslor som jag inte ens själv kan sätta fingret på. Hur mycket jag än sprattlar kan jag inte ta mig loss. Var finns utvägen? Hur tar jag mig ut? Finns det någon väg ut? Paniken kommer istället. Tänk så är jag fast i detta nätet föralltid. Tänk så finns ingen väg ut.

Tanken är att sluta känna hela tiden. Att sluta bli så känslosam för allt. Sluta bli arg. Sluta bli sur. Sluta bli exalterad. Sluta bli kär. Sluta få pirr i magen. Sluta bli svartsjuk. Jag vill sluta känna allt hela tiden. Bara kunna släppa. För jag är så fruktansvärt obeskrivligt avundsjuk på er som kan låta vänners och människors agerande och beslut gå rakt förbi er utan att påverka er en sekund.

Jag önskar jag var så, över hela mitt hjärta önskar jag det. Men jag är inte det. Jag känner smärta, besvikelse, ensamhet, svartsjuka, tvivel och fjärilar. Kommer jag må bättre om jag döljer det för mig själv. Kommer det gynna mig, eller kommer det göra det värre för mig. Kommer jag leva i en bubbla av dolda känslor som kanske någon gång blir för mycket och spricker. Funkar det? Går det? Jag vet inte.

Det enda jag vet är att jag vill slippa känna. Slippa bli så ledsen för allt. Jag vill kunna släppa, förlåta och gå vidare. Men hur gör man? 

tumblr_n5hxa1vmFn1qetpoco1_500

One thought on “att känna

  1. Jag känner precis sådär. Alldeles för mycket hela tiden. Fast jag känner mig bara bekväm med att visa alla de där känslorna för de som är mig allra närmast, vilket i princip bara är Philip och till viss del min familj och några vänner. Så på ett sätt ”döljer” jag mina känslor, besvikelser, exaltering osv, för alla övriga runtomkring. Det resulterar inte i något annat än att känslorna svämmar över och jag lägger allt på Philip, och ibland min familj eller någon ovetande som råkar vara aningen för nära. Det är verkligen ingenting att rekommendera. Just nu jobbar jag med att lära mig hantera känslorna och att lära mig tänka logisk när jag känner som mest, har nämligen upptäckt att när jag känner något riktigt riktigt starkt slutar helt mitt logiska tänkande att fungera, och det är förmodligen på grund av att jag inte kan se det logiska just då som jag heller inte kan agera passande till situationen (vilket vid vissa tillfällen är att bara släppa det och låta det passera).

    Har du alltid känt så här och lika starkt? Eller kan det vara lite förknippat med stressen/tomheten efter den stressen du känt på sistone?

    Kram

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *