vad jag vill

tumblr_mevzhjq5N81rqjzlgo1_500 tumblr_mwj13iSMjL1qhq4g4o1_500 tumblr_mzyav4Pljt1svcqxqo1_500 Desktop33 tumblr_mx9yun0UqI1ruwmduo1_500 tumblr_n2jz4qrDnz1sy4d0fo1_500

Vet inte riktigt hur jag ska börja… Jag har gått och funderat fram och tillbaka så länge som jag kan minnas vad jag ska göra efter gymnasiet. När jag var 10år var det en självklarhet att jag skulle till LA och bli skådis. När jag var 14 var det sedan till USA och plugga på college. Förra året ville jag stanna i stockholm, jobba, tjäna pengar, plugga, resa lite och sedan jobba som bröllopsplanerare. Men nu, nu känns det faktiskt som jag har en realistisk plan framför mig, den kan självklart ändras, men vad jag just nu vill och strävar efter.

Jag har länge sagt att jag har svårt att se mig själv plugga i Sverige. Hur ska jag kunna känna mig tillfredställd när jag vet att jag vet att jag har hela världen framför mig? Men helt ärligt så har jag faktiskt tänkt om… Jag hade jätte jätte jättegärna velat plugga i USA eller Australien på universitetet men helt ärligt så har varken jag eller mina föräldrar råd att betala en halv miljon om året. Speciellt inte om det är för en utbildning som inte är användbar i Sverige, eller om det är ”på kul”.

Så planen för min del just nu är att jag först ska jobba i Sverige sommaren efter gymnasiet, kanske ta en billig charterresa och festa lite i den svenska sommaren. Sen vill jag flytta till Paris. Jag har pluggat franska i 6 år och kan knappt hålla en simpel dialog. För att dessa 6 åren inte ska vara i onödan så vill jag flytta till Paris, bo med några, lära mig flytande franska och jobba på ett café under ett år. Då har jag förhoppningsvis både tjänat lite pengar, fått uppleva ett nytt land och har ett nytt språk. Efter det är jag faktiskt väldigt taggad på att göra som Hannalicious, boka en enkel biljett till Austrailen med en kompis, flytta in med några australienare, jobba lite och bara njuta av livet under sex månader i landet ”down under”. Och efter det hade jag kunnat tänka mig att göra de där halvåret i New York som jag alltid velat, ta någon kurs och leva livet.

Sen då? Jo, beroende på hur mycket pengar jag har och liknande så kanske jag drar på någon häftig resa i någon månad, vill mer än gärna uppleva både Afrika, Sydamerika och fler ställen av Asien. Efter det så hoppas jag att jag bestämt mig för vad jag vill plugga, får då ska jag placera mig på Uppsala Universitet och genom universitet kunna uppfylla min dröm att plugga på ställen som Hawaii, Melbourne, Sydney eller San Diego genom utbyten med skolan.

En annan plan jag har är att söka ett stipendium i ledarskap och försöka komma in på en skola utomlands på det sättet. Problemet är bara att jag inte vet VAD jag vill utbilda mig till och om jag faktiskt vill lämna Sverige, hela min familj bor ju här. Alla vänner.

Jag tror dock att allt händer av en anledning, så om det inte blir som jag planerat så är inte det hela vägen – men det är bra att ha en plan, något att sträva mot liksom. Jag hoppas också att jag hittar min soulmate på vägen, någon som vill precis vad jag vill som kan dela allt med mig. Det viktigaste är att jag har insett att jag inte har bråttom. Det gör inget om jag tar ett sabbatsår eller tre, så länge jag vet vad jag vill när jag kommer tillbaka.

Men först, innan jag ens tänker sätta mig in i en ny utbildning, så ska jag leva, vara ung, uppleva och ha kul. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, stranden och havet är det absolut bästa jag vet och jag kan inte tänka mig en bättre plats på jorden.

Nu blev det långt och rörigt, men hoppas någon känner igen sig. Om det är någon som känner att de har samma plan som mig, please maila mig på [email protected] partner in crime sökes!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *