frågor&svar

Fråga: Hej Felicia! Jag älskar din blogg och avundas din NY-resa så mycket!! Vilken dröm att åka med vännerna!
Skulle bli så glad om du ville svara på min fråga! Min pappa ska till NY om någon vecka och även till Woodbury outlet då. Jag har varit där innan så måste självklart skicka med en liten lista! 
Men jag undrar vad du anser fanns där nu i kläd/skoväg som du skulle tipsa folk om att köpa? Kabelstickad RL-tröja står på listan men tänkte se om du har några tips? Lär ju finnas en del annat nu iom att jag var där för ett tag sen! Såg du tex nike air max? Kraaam!

Svar: Hej på dig! Åh tack, vad glad jag blir!! Att åka med vännerna är verkligen utöver det vanliga och tro det eller ej men det funkade verkligen alldeles utmärkt i vår lilla trio.
När det kommer till Woodbury så blev jag både positivt och negativt överraskad. Ralph Lauren var verkligen helt otroligt bra och utbudet var så galet stort, fick med mig hela åtta RL-överdelar hehe… Jag tyckte även att Nike, 7 for all mankind, Bare Minerals, 2b bebe, Kate Spade, GAP, Juicy Coture, DKNY och Guess var riktigt bra. Bäst var helt klart Tory Burch!! Det var dock fortfarande dyrt, ca 10% rabatt kanske. Men utbudet var enormt och personalen var riktigt trevlig. Michael Kors var helt enormt och dem hade ALLT från tidigare säsonger och där är också servicen top notch. Jag blev väldigt besviken på Missoni, Ted Baker (trodde dem skulle ha fler väskor…), Lucky Brand, Converse och True Religion. Lite ledsen för vi hann inte gå in på Levis och Tommy Hilfiger, men det var kanske lite tur ändå hehe.
Tycker du ska satsa på RL för där är sortimentet alltid detsamma. Tyvärr såg jag inga Air Max (letade också efter det…) men nike har mycket bra saker dock var det nästan lika dyrt som ”vanliga” Nike. Vet inte vad du har för stil men Tory Burch hade som sagt stort utbud på skor och väskor. Kommentera igen om du vill ha mer specifikt!

– från woodbury – 
IMG_0741

Fråga: Hej Felicia! Jag hittade precis din blogg och läste i din beskrivning att du går på VRG Djursholm! Jag går nämligen i nian och har precis gjort min ansökan och som förstahandsval valde jag just VRG Djursholm! Jag har alltid velat gå där och när jag var på öppethuset så instämde alla mina tankar om skolan. Men i efterhand är det många som frågat mig om jag verkligen kommer att klara av trycket och tempot, då jag ska gå Naturvetenskapslinjen. Vad säger du? Tycker du att det är högpress? Är det ‘omöjligt’ som många uttrycket det, att få höga betyg? Och vad är det bästa och mindre bra med skolan? Har blivit så kluven över mitt val nu när jag fått höra negativa saker om skolan..! Tack på förhand! Kram!

Svar: Hej! Vad kul att du gillar VRG, so do I! Får som sagt många frågor om VRG som liknar dina så det är lika bra jag svarar. Jag älskar VRG, I really do. Jag trivs väldigt bra och jag tycker det är en riktigt bra skola. Men det är som du säger, tempot är extremt högt (speciellt för mig som går spets, men även om du går natur och läser ”snabbmatte”) och pressen är ännu högre. VRG Djursholm är en av Sveriges bästa gymnasieskolor och det är något man måste ha i baktanke. Även fast du är sämst så är du sämst bland de bästa liksom. Det är väldigt svårt och tufft att få höga betyg och lärarna är (oftast) hårda med betygskriterierna, men det är absolut inte omöjligt. Jag snittar A/B i de flesta ämnena, och jag pluggar mycket, men jag sitter inte hemma på helgerna och pluggar liksom 

Tycker det är tråkigt att du hört så mycket negativt Även om pressen är hög så hjälper ju de flesta varandra och man håller varandra motiverade. Lärarna är engagerade och duktiga och utbildningen är på en hög nivå – vilket gör oss förbereda för vidare studier. Vilket jag tycker är positivt trots att det är tufft! 

Det bästa med skolan är nog utbildningen och gemenskapen (jag känner en sjukt stor gemenskap trots att jag vet att det är många som inte gör det) och det sämsta är väl att det inte riktigt är okej att ”misslyckas” man får liksom inga andra chanser och lärarna tar inga ursäkter vilket jag tycker är väldigt dåligt.

Hoppas dock du provar på VRG för det är verkligen en toppenskola med många trevliga lärare och elever. Välkommen!

– lite pics från VRG –  IMG_6420_Fotor IMG_6035

2 thoughts on “frågor&svar

  1. Hej! Kan du inte berätta lite mer om newyork, var och hur ni bodde (något du rekommenderar?), hur ni flög och vad allt sånt kostade!! Blev så taggad på att köra samma upplägg med egna vänner nämligen 🙂

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *