den perfekta världen

bloggen-d_168500233
Detta är något jag velat säga så länge…

Jag vet att jag bidrar till den sjuka samhällsbilden som framförallt svenska tjejer har i Sverige. Jag vet att jag bidrar till träningshetsen. Jag vet att jag bidrar till en viss press och känsla av otillräcklighet hos visa tjejer. Jag vet att jag gör det, för jag är precis som alla andra bloggare – jag förskönar verkligheten. Och jag skäms ibland lite över det.

På senaste tiden har jag fått höra ”men du som tränar så mycket” ”du tränar ju hela tiden” ”men du som tränar så ofta kan ju äta vad du vill” och liknande. Av så så så många. Jag blir nästan lite chockad själv. Tränar jag så mycket? Den frågan frågar jag mig själv och jag kan säga att min ängel och djävul på vars en sida av axeln kollar förbryllat på varandra. Jag? Sen slår det mig att det är ju det jag skriver i bloggen. Jag skriver att ”denna veckan ska jag träna fyra pass”, men tror ni på riktigt jag skriver ifall det inte blev så många pass? Jag skriver att jag drack en smoothie gjord på havremjölk och bär, tror ni jag skriver om kladdkakan som klassen bjuder på varje fredag? Nej, så klart inte. Jag försöker fundera på varför. Varför gör jag så? Jag skapar en overklig bild av hur det egentligen ser ut, och jag vet om det, men ändå fortsätter jag.

Jag skriver att jag har köpt detta och detta. Jag skriver att jag ska till New York, Paris och London. Jag skriver om alla utemiddagar och presenter. Allt detta som om det inte fanns några pengar. Vad är det liksom? Men tro inte att jag skriver om varje kväll jag ligger vaken och stirrar upp i taket på grund av ångesten hur jag ska ha råd med allt. Hur ska jag kunna leva upp till den bild jag har skapat av mig själv?

Jag skriver om alla fester, middagar, vänner och utekvällar. Jag skriver hur roligt vi har haft och hur lyckad kvällen har varit. Men skriver jag om alla bråk? Skriver jag om allt drama? Skriver jag om alla tårar? Nej, det gör jag inte. Varför? Här är det lite annorlunda. För jag vill blotta mig , jag vill skriva ner mina innersta tankar och jag vill skriva vad som egentligen hände. Men jag kan inte. I många fall är det inte bara jag inblandad och i många fall missgynnar det mer än det ger. Det betyder dock inte att jag ljuger när jag säger att vi hade det kul, för det har jag det ofta, men det är en helhet av så många timmar av händelser.

Jag hoppas ni förstår vad jag menar med detta inlägg. Jag hoppas ni kan se bakom och förstå poängen. Jag bygger upp en bild av mig själv, men det är på långa vägar inte hela sanningen. Det är inget fel med det, för det är så bloggar fungerar, det är det som ger läsare och intresse. Men tänk på det varje gång ni läser en blogg. Det är den förskönade verkligheten.

5 thoughts on “den perfekta världen

  1. Även om de flesta som läser bloggar vet att verkligheten skönmålas tycker jag det är jättebra att du sätter det på pränt och jag förstår att det krävs både mod och ansvarskänsla av dig för att göra så . Livet är ingen romantisk komedi, det går ju upp och ner, det vet vi ju alla. Jag tror att ni unga idag har det tuffare på många sätt än vad vi lite äldre haft; vi behövde inte sätta upp en lika välregisserad föreställning och felfri fasad och vi hade nog generellt inte samma krav på oss själva att så tidigt veta vad vi ville och vilka mål vi ville uppnå. Jag hoppas så innerligt att du och ni unga åtminstone ibland kan tillåta er ta det lite piano och bara se vart livet bär, bejaka cliffhangers och ha lite roligt på vägen!
    Stor kram till dig!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *