from 2011

IMG_5889
Tänkte dela med mig av lite hjärtsmärta såhär på kärlekens vecka. Det nedan skrev jag i ett inlägg 2011. Helvete vilket år det var. Det värsta i mitt liv utan tvekan. Hjärtsorg, olycklig kärlek, svek, mobbning, ätstörningar – nej usch inget bra år.

Jag kommer ihåg denna texten så väl. Jag kommer ihåg precis vem texten handlar om. Detta är skrivet precis innan jag fick tillbaka ljuset i tunneln. När jag fick upp hoppet, tillbaka gnistan och livsglädjen. När jag började reflektera och inse. Och vet ni vad? Det är verkligen den bästa medicinen. Att tänka på vad som hänt, ändra inställning, förändra och gå vidare. För om aldrig gör en förändring – så kommer man alltid få samma resultat. Kom ihåg det!

19 november 2011
”Att sitta och gråta över en kille som man inte kan få – eller som man hade men förlorade, det är alltid hemskt. Men att sen inse att det inte var killens fel, utan att det helt och hållet var ens eget fel, det är hemskare. Att efteråt – med facit i hand – veta precis vad det var man gjorde för fel som gjorde att det tog slut. Och att det felet var ens eget fel. Det var inte han, det var jag. Det är lätt att vara smart i efterhand. Tänker hela tiden ”om man ändå kunde spola tillbaka tiden…”. Hade jag kunnat det. Jag vet precis vad jag hade gjort. Jag hade inte spolat tillbaka till min första kärlek, nej, då var jag ung och dum. Jag hade spolat tillbaka till en kille som faktiskt var bra för mig. Som jag gillade och som gillade mig tillbaka. Men som jag av ren dumhet förstörde. Hade velat spola tillbaka bara för att se vad som hade hänt om jag gjort annorlunda. Ni vet, om man inte hade blivit arg just den gången?”

Det var alltså första delen. Sen resonerade jag lite med mig själv och kom fram till att det är okej att känna. Okej att sakna…

”Ändå kommer den där saknaden tillbaka ibland. Man har liksom byggt upp en relation som sen bara försvinner som om den aldrig fanns. Delat känslor och minnen tillsammans. Jag antar att det är en del av livet. Att sakna. Men du överlever. Varje relation har en betydelse. Och varje person man har varit kär i kommer man alltid minnas, på ett eller annat sätt.
Och bara för man saknar någon betyder inte det att man har känslor för den personen… eller?”

One thought on “from 2011

  1. Det är sådana här texter som får dig att sticka ut bland resten av bloggarna. Som får mig att fortsätta läsa din blogg, utan att tveka en enda sekund.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *