among the best

Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Hur töntigt det än låter så är skolan ett känsligt ämne för mig just nu. Ända sedan jag började skolan för 10 år sedan har jag alltid varit bland de bästa – högst betyg, duktig, skötsam (för det mesta) osv. Men så är det inte längre. Viktor Rydbergs Gymnaisum är verkligen det bästa som har hänt mig, men även det absolut sämsta. Inom skolan har jag inget som helst självförtroende kvar pga de sjuka kraven som framförallt lärarna sätter på eleverna – men även som eleverna sätter på eleverna. 

Det som jag måste påminna mig själv är att jag är inte sämst. Jag är bara sämst av de absolut bästa. Och istället för att avundas de bästa av de bästa och känna mig dålig, så måste jag inse att jag kan lära från dem. 

Det är många som kanske tänker ”men för guds skull byta bara skola istället för att gnälla”. NEJ, jag tänker inte byta skola. VRG är mitt liv och det är framförallt en utmaning som jag antagit och jag tänker inte ge upp. Jag ska kämpa för det här! MEN, jag måste göra det efter mina regler – jag gör mitt absolut bästa men jag måste vara beredd på att det kanske inte alltid räcker, för inser jag inte det kommer jag slå i botten igen. Men nu, nu finns ingen annan väg än upp. 

”Shoot for the moon, even if you miss you’ll land among the stars” ♦


Kan vi bara alla försöka acceptera detta: Någon kommer alltid att vara smartare, smalare, lyckligare, starkare eller yngre än du, så var bara dig själv och sträva efter att alltid försöka bli en bättre version av dig själv. 
 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *