a mess

Kära ni, texten nedan är en text som jag skrev igårkväll när jag låg som en liten bebis med tårarna rinnande ner för kinden hela kvällen, med en smärta i magen som gjorde så ont så jag inte visste var jag skulle ta vägen. Och efter att ha sovit på saken och läst igenom igen har jag besämt mig för att publicera det.

Tisdag, 21.56
”Droppen som fick bägaren att rinna över har kommit. Jag orkar inte mer. Jag orkar inte, mitt hjärta orkar inte, min hjärna orkar inte, min kropp orkar inte, mina tankar orkar inte. Allt jag vill göra är bara att ge upp allt, släppa allt och ta en paus från precis allt, åka härifrån och inte komma tillbaka. 

Inte nog med att jag tappat allt hopp och all motivation, jag har även på vägen tappat mitt självförtroende. Jag tror inte längre på att jag kan, på att jag är värd eller på att jag kommer lyckas. För vet ni vad? Det kommer jag inte. Det senaste halvåret har varit en konstant riktning neråt i allt jag gör, skolan går sämre än någonsin, jag har aldrig känt mig så hjärtkrossad och oälskad, allt slit jag lägger på träningen ger absolut inga resultat, folk hånas och retas och bloggen har jag inte tid med. Min kropp skriker på insidan, hjärtat slår i hundratio och huvudet bara snurrar runt. Ni förstår inte hur många gånger om dagen det känns som jag ska dö av andnödd eller kollapsa totalt – ändå gör jag aldrig det, trots att jag önskar att jag skulle för att folk ska förstå. Det syns inte på utsidan men fy i helvete vad ont det gör.

Och det värsta är att jag inte har en absolut blekaste aning om vad jag ska göra eller hur jag ska komma ur det…”

Och med detta sagt så har jag, efter antal snack med vänner, mamma och kurator, kommit fram till att jag måste ändra på något. Jag MÅSTE skära ner på något i mitt liv för att jag överhuvudtaget ens ska orka ta mig upp ur sängen. Jag är så fruktansvärd sårbar just nu att minsta lilla felsteg kan få mig att brista ut i tårar. 

Efter en lång tänkstund och alternativ fram och tillbaka så har jag kommit fram till att bloggen är det enda jag har möjlighet att skära ner på just nu. Jag har gråtit hela förmiddagen för det gör så fruktansvärt ont att lägga ner – eller skära ner – på något som jag har hållt på med så himla himla länge. Varje dag i 3,5 år har jag bloggat. Jag tycker det är fruktansvärt roligt och helt klart en av mina favorithobbys. Det är något som definerar mig och vem jag är och i princip det enda jag har lyckats med i livet. Och nu måste jag sluta. 

Jag skriver detta för att ni ska förstå, för att ni ska vara medvetna om varför jag gör som jag gör. Jag kommer inte att sluta helt, jag hade aldrig haft mage att stänga ner hela mitt liv. Dock så kommer uppdatering bli sämre. Jag kommer från och med nu och fram till jul ungefär, INTE att prioritera bloggen och enbart blogga när jag känner att jag har tid över. Jag kommer alltså inte ta mig tid till det, som jag alltid har gjort annars. 

Jag tror inte heller att ni som inte bloggar förstår hur mycket tid, planering och tankar det är bakom en blogg. Det är något som ständigt ligger och gnager där, vad ska jag skriva om ikväll? vilka bilder ska jag visa? hur vill jag bli uppfattad? när ska jag hinna fota det? vad håller kvar läsarna? Allt sånt är tankar som går i huvudet varje dag i en blogg och sen ska man även ta bilderna, lägga in dem, redigera dem, skriva en text osv osv. 

Med detta säger jag puss och kram och på återseende. Vem vet, jag kanske kollar in med ett inlägg imorgon, i helgen, om en vecka, om en månad. Jag vet inte, men från och med nu är det på min kropps villkor. Lovar att återkomma (gud det är precis sånt här jag inte ska lova) med hur man klättrar sig upp efter ett fall som detta. 

All kärlek till er! Puss 

 

8 thoughts on “a mess

 1. Hej Felicia!

  Jag kände precis som dig fast när jag började ettan. Jag mådde så sjukt dåligt och gick inte till skolan på överlänge. Jag var van vid att klara allt jättelätt och bara glida med på ett bananskal. Det är inte lika lätt i gymnasiet som i grundskolan.. Det är sjukt stor skillnad tyvärr. Jag trodde inte längre på mig själv, pratade inte mer med någon (och du vet hur social jag var innan).Detta berodde inte bara på skolan utan också att jag kände att jag inte hade tid att göra saker som jag otroligt gärna ville göra. Jag kände att jag inte hann med allt jag ville och det gjorde mig panikslagen. Jag var rädd för att misslyckas.. Jag grävde ner mig totalt! Jag slutade tänka och bara agerade istället utan att tänka på vad jag höll på med. Vilket resulterade i att allt bara blev så fel. Jag grävde ner mig ännu mer eftersom allt bara blev fel eftersom jag inte tänkte. Jag känner dig Felicia och jag vet att du är en kämpe, en tjej med skinn på näsan som är värd att se upp till! En tjej som vågar ha drömmar och vet att inget är omöjligt! Gräv inte ner dig själv Felicia! Tänk positivt som jag vet att du alltid har gjort! Saknar dig! Säger som säkerligen många andra säger till dig och jag vet att det låter töntigt, men om det är något så finns jag fortfarande, bara 60 mil längre bort <3

  Kram Cornelia (från crossen om du inte skulle komma ihåg mig;) )

 2. Förstår hur du mår.. hälsan är allra viktigast, utan den kan man inte göre någonting i livet! Hoppas det blir bättre snart, ta hand om dig! <3

 3. Hej!

  Tycker det är synd att du måste skära ner/sluta blogga. 🙁

  Jag har faktiskt följt din blogg sen i typ nian och du är verkligen duktig på att blogga, fotografera och allt du visar upp här på bloggen.

  Hoppas det blir bättre i skolan och att du blir bättre. 🙂

  ha det så bra! // Linnea i Skåne.

 4. Åh vad synd! Följer ditt liv som besatt här nerifrån gamla skåne.. men förstår att man inte hinner med… Har också fått skära ner på massa saker med träning och jobb för att hinna med skolan och det gör ont. DOCK, tror jag du kommer känna dig bättre i själen efter ett tag då du inte måste gå omkring med ont i magen, stress och ångest det gör jag i alla fall!

  Hoppas allt är bra förövrigt, vi tänker på dig och saknar dig! Pusss

 5. Åh bästa felle, blir så ledsen för att du mår såhär och för att jag älskar dig blogg! Men din hälsa är alltid det viktigaste (du vet det jag skrev tidigare). Hoppas dig i alla fall all lycka och att stressandet och allt det kommer att minska. Att du får kämpa så mycket just nu är vad som en dag kommer vara anledningen att du kommer gå riktigt jävla långt. För det vet jag! Jag blir så inspirerad av hur mycket du drömmer och alla mål du har – som jag är helt övertygad om att du en dag kommer att nå. Tusen kramar uppifrån lilla luleå och jag hoppas det ordnar sig. Finaste du!<3

 6. Beundrar dig för hur ärlig du är! + är säker på att det finns många fler saker du lyckats med i livet utöver bloggandet <3

 7. När jag läste texten kände jag igen mig så himla mycket. Jag brukar inte bråka med folk men nu har jg inte träffan min bästa kompis på 1 månad och inte pratat men min bästa killkompis på en månad (och vi går i samma klass).

  Jag har alltid varit duktig i skolan men nu skiter jag totalt i den. Vet inte vad som händer och går bara och hoppas på att allting ska bli bättre, för det tror jag att det blir! Precis som det sägs så går verkligen livet upp och ned. Ibland kan jag känna hur mitt liv bara äger och jag älskar allt och alla. Och ibland kan jag känna som jag känner nu, att allt rent utsagt suger.

  Så håll ut för jag är säker på att håller du ut någon, några veckor till blir det snart bättre! Är det just bloggen du behöver skära ner på för att jobba dig upp ur svackan är det självklart det du ska göra, även om jag tycker att det är jättetråkigt.

  Älskar din blogg jättemycket och hoppas att du någon gång kommer tillbaka som vanligt igen!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *