economista

Förlåt blondinbella för jag precis snodde namnet på din bok, men det passa så bra. 

Jo så var det det här med pengar. Igår vaknade jag upp från min lilla bortskämda lyx-bubbla och föll pladask ner på marken. Jag skäms nästan över mitt eget beteende. Det är dags för mig att börja planera varenda liten krona jag spenderar och även verkligen tänka över det också. 

Såhär är det mina vänner, de senaste månaderna (sen jag flyttade till stan för snart 9 månader sedan) har jag verkligen bara spenderat, spenderat, spenderat och spenderat pengar. Jag har ju bara haft en egen inkomst från jobbet sen i juni så allt ALLT har jag fått av mina föräldrar. Det är nästan lite pinsamt. Inte nog med att de betalar en helt egen lägenhet till mig mitt i stockholm, utan allt annat också. Nu får det vara nog. 

Jag har lagt upp en plan. Mat (som jag dessutom äter (åt) ute flera gånger i veckan) är det dags att börja planera. Jag kan inte fortsätta leva som jag gör – med silversked i mun och lite för bekvämt. Allt kommer i alla fall bli lättare när skolan börjar och jag får lite rutin på det hela. Middagarna måste jag börja planera och handla veckovis. 

När det kommer till kläder: Jag får ha en budget helt enkelt och sen noggrannt tänka igenom vad jag behöver/vill ha varje månad. Jag kommer såklart fortfarande få lite pengar av mina föräldrar då jag inte har någon chans att försörja mig själv när jag går i skolan. Sen så har jag min lön. Lönen som jag tänkt spara… Dags att börja prioritera vad som är värt pengarna och inte. Det är helt sjukt att jag bott själv i snart ett år och fortfarande inte lärt mig värdet på pengar!! 

Det är inte rimligt att man som 17-åring ska ha möjlighet att kunna äta ute närsomhelst och köpa vad man vill. Det får vänta tills man har ett riktigt jobb och en stabil inkomst och det måste jag inse. Gud ni vill inte ens veta hur mycket pengar jag har spenderat. Förstår inte ens det själv…. Det är pinsamt.

Nej det är skärpning från min sida nu. Köpstopp. Planering. Budget. Jag är envis, jag är målinriktad och jag är ansvarsfull – jag ska fan klara det här! Några frågor?

 

One thought on “economista

  1. Braa! Har faktiskt tänk på att du shoppar galet samtidigt som du bor i en egen lägenhet på Strandvägen.. Lite smått avundsjuk.. Men bra att du tar tag i det’ uppdatera gärna lite då och då om detta och skriv om hur det går och hur din ekonomi ser ut just då och så. 🙂

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *