gröna lund

Meningen med livet: roller coasters. Till er som vill ha en recension av stockholms tivoli…

Jag har alltid alltid alltid varit ett extremt stort fan av nöjesparker, tivolin och åkattraktioner överhuvudtaget, speciellt berg-och-dalbanor. Jag har inte varit på Gröna Lund sen 2009, då jag var 13 år, så det var dags igen! 

Till min lycka ville Richard också gå, finns det något roligare? Hehe… Till min besvikelse så upptäckte jag att jag blivit äldre och ”karuseller” som jag tidigare tyckt varit jätteroligt var inte alls lika roligt längre. Måste säga att Gröna Lunds berg-och-dalbanor är så fruktansvärt dåliga och barnvänliga, speciellt efter jag varit på fem av USAs bästa nöjesfält och åkt minst 3 av världen topp 10 berg-och-dalbanor. MEN om det är något som är så brutalt bra så är det Insane, den är fortfarande så sjukt bra, läskig och rolig på samma gång. Älskar den! 

Sen så är det den nya, Eclipse – världens högsta starflyer. Efter en kö på över 1,5 h så var det dags. Jag som varken är höjdrädd eller rädd för åksaker var inte det minsta rädd innan. Väl på väg upp höll jag på och dö av rädsla. FYFAN. Värsta jag gjort. 121 meter upp i luften, i en gunga som hänger i 4 kedjor. Fyfan. Jag trodde bokstavligen att jag skulle dö. Nej, den var inte rolig – men helt klart något man måste testa. 

Vi hade i alla fall riktigt roliga 8 timmar, och vi vågade oss på fritt fall och katapulten (som jag aldrig åkt). Och sen åkte vi flygande mattan (bästa), vilda musen, popexpressen, den vanliga traditionella slänggungan osv. Kul hade vi i alla fall! 

Ni ska se bilden från fritt fall, asså den är så rolig så jag vågar inte ens visa. Både jag och Richard ser ut som att vi ska bajsa på oss vilekn sekund som helst, haha – livrädda!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *