träningsdagbok #1 – träning

Hehe, går verkligen all in ibland… Sjukt taggad!
Då var det dags. Denna gången har jag inte något val. Denna gången kan jag inte säga att jag är sjuk. Denna gången är det en skoluppgift som jag kommer få betyg på. Dags att sätta igång med träningsdagboken. Enligt ”arbetet/uppgiften” som vi har fått i idrott så ska vi träna MINST två gånger i veckan med fokus på kondition, överkropp, underkropp eller rörlighet om jag inte minns helt fel. 

Jag tänkte då som sagt ta tillfället i akt att få igång min kondition och träningsrutin igen, men för min egen skull kommer jag även att köra styrka i mage, rumpa, armar och ja, hela kroppen. 
Eftersom jag har skolan att tänka på så måste jag noga tänka igenom hur jag ska få detta att funka och vilka dagar/tider jag har tid att träna, måste ju även få in vilodagar osv. 
Tänkte köra kondition 3-4 gånger i veckan och styrka 1-3 gånger i veckan. Kombinerat med varandra får det bli då såklart, kommer aldrig hinna 7 pass i veckan.

Då jag inte är en morgonperson så är träningspass innan skolan uteslutet, i alla fall nu under vintern. Söndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar får bli mina ”gym/träningsdagar”. Fredag och lördag kommer vara min lediga dagar och lördag kommer även bli min ”äta vad jag vill-dag”. Hektiska veckor måste jag ha två dagar som jag måste träna på, det är ju som en läxa liksom. Och det får bli torsdag och söndag (onsdag (skåne-helgerna får onsdag bli obligatoriskt)).

Måndag: (Hemma-träning/gym (beroende på läxor))
Tisdag: Hemma-träning/gym (beroende på läxor) 
Onsdag: Gym (+ idrott)
Torsdag: Gym (OBLIGATORISKT)
Fredag: Vila (+ idrott)
Lördag: Vila + ”äta vad jag vill” (går att byta med fredag eller söndag)
Söndag: Gym (OBLIGATORISK)

Vad jag ska göra på de olika dagarna har jag inte riktigt bestämt än… Återkommer med det. Problem nummer två är att jag inte har något gymkort än, hehe. Ska kolla in ett gym nästa vecka och se om jag gillar det!

Mål: Springa 4,6km på så bra tid som möjligt, eller i alla fall göra så stor förbättring som möjligt.

2 thoughts on “träningsdagbok #1 – träning

 1. du skriver att du ska ha lördag som din "äta vad jag vill-dag", kan du inte skriva upp lite mat/listor på vad du ska äta och inte äta osv? Allt som du går efter inom kost.

  Svar:
  Jo, självklart ska jag försöka göra det också! Stay tuned 🙂
  feliciaandersson.com
 2. Tycker det är bra när folk tränar men "you can feel sorry tomorrow" tycker jag inte var särskilt bra. Det finns ingen anledning att försöka få folk att få dåligt samvete eller försöka göra träning till ett tvång.

  (Tycker förresten inte att du bör lägga upp matlistor på bloggen. Om man har haft en ätstörning/början till ätstörning ska man försöka vara så lite fixerad vid mat som möjligt eftersom ätstörningar handlar om fixering vid mat. Skriv då hellre om din träning istället)

  Svar:
  Hahaha, du är verkligen mer korkad än vad jag trodde. Låt bli att säga dina ointressant åsikter på min blogg!! Hur många gånger ska jag behöva säga till dig!?
  feliciaandersson.com

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *